Home Yleinen • Netistä löydät vaatteita kaikenkokoisille

Netistä löydät vaatteita kaikenkokoisille

 - 
Netissä shoppailu

Netissä shoppailu on hauskaa, helppoa ja halpaa. Netin lukemattomat vaatekaupat tarjoavat kaikenlaisia vaatteita, ja kaikenikäisille käyttäjille. Netistä löytyvät sekä pienet että isot koot – miehet varsinkin joutuvat ostamaan vaatteensa netistä, jos kokoa on enemmän kuin XXL. Ei enää hikisiä vaatekoppeja, pitkiä kassajonoja ja saapumista paikan päälle juuri, kun myyjä on sulkemassa vaatekaupan ovea. 24/7 palvelevat nettikaupat tarjoavat shoppailunautintoa puhtaimmillaan!

Nettivaatekaupoissa on laaja valikoima

Nettikaupoista löydät jopa 8XL-kokoisia vaatteita, joita ei Suomessa myydä edes isojen miesten tai pluskokoisten naisten vaatteisiin erikoistuneissa kaupoissa. Etsitpä sitten isoa hääpukua, sopivan kokoisia uimahousuja, hyvin istuvia kauluspaitoja tai tarpeeksi pitkiä nahkavöitä, löydät ne netistä helposti. Laaja valikoima laadukkaita ja hyvin suunniteltuja vaatteita on vain parin klikkauksen päässä. Netistä ostat myös lastenvaatteet, nuortenvaatteet ja koirien takit ja tossut. Hinnat ovat usein edullisemmat kuin kivijalkakaupoissa, sillä nettikauppojen ei tarvitse maksaa hyvällä sijainnilla olevien liiketilojen vuokria tai lukuisten asiakaspalvelijoiden kalliita työtunteja. Vielä halvemmalla pääset, kun tilaat vaatteesi ulkomailta.

Nettishoppaillessa välttyy ruuhkilta

Ostoskeskuksessa

Monet naisetkin tunnustavat inhoavansa vaateshoppailua, koska kaupoissa on ruuhkaa, sovituskopissa ahdasta ja valinnan vaikeus ahdistaa. Syrjäseudulla asuvilla on yleensä pitkä matka lähimpään vaatekauppaan, ja senkin valikoima saattaa osoittautua suppeaksi. Pääkaupunkiseudulla on vaatekauppaa vaatekaupan perään, mutta liikenneruuhkat ja parkkipaikkojen puute saattavat aiheuttaa stressiä. Vaaterekille, sovituskoppiin ja kassalle joutuu jonottamaan.

Nettikaupassa ei ole mitään tällaisia ongelmia. Nettikaupoissa voi etsiä sopivia vaatteita esimerkiksi kategorian, koon tai värin perusteella. Tuote löytyy helposti, ja yksi klikkaus vie sen virtuaaliseen ostoskoriin. Kauppa on aina auki, myös jouluyönä tai sunnuntaiaamuna kello kuusi. Maksutavaksi voi yleensä valita verkkopankkimaksun, luottokortin, osamaksusopimuksen tai tarvittaessa vaikka kulutusluoton. Sovittamisen voi hoitaa oman kodin rauhassa. Paketti tulee lähimpään postiin, mutta sen saattaa saada myös suoraan omalle kotiovelle. Jos tuote ei miellytä, sen voi vaihtaa tai palauttaa – ainakin jos asioit suomalaisen verkkokaupan kanssa.

Joillekin naisille shoppaileminen merkitsee myös yhdessäoloa ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä. Yksin kotona nettiostoksia tehdessä voi tuntua yksinäiseltä, mutta onneksi on sosiaalinen media. Tuotteen voi ”jakaa” ystävilleen ja kysyä heidän mielipidettään ennen ostopäätöstä, tai sitten somessa jo iloita onnistuneesta ostoksestaan ja jakaa kuvia jo saapuneesta tuotteesta.

Kannattaako tilata vaatteita ulkomailta?

Kun avaat verkkoselaimen, pääset käsiksi myös ulkomaisten vaatekauppojen tarjontaan. Moni muodikkaana itseään pitävä kehuu tilaavansa kaikki vaatteensa Jenkeistä tai Ranskasta. Ne, joiden mielestä Euroopan ja Pohjois-Amerikan hintataso on liian korkea, tilailevat vaatteita Kiinasta. Kiinasta tuleekin Suomeen miljoonia paketteja vuosittain.

Koot

Vaatteiden tilaamisessa ulkomailta on omat riskinsä. Ensinnäkin toimitusajat ovat yleensä pitkiä, kahdesta viikosta jopa kahteen kuukautta. Kesähäät voivat olla jo ohi, ennen kuin kolttu saapuu. Toinen ongelma liittyy siihen, että kokomerkinnät vaihtelevat ja voivat olla jopa harhaanjohtavia. Varsinkin Kiinasta tilatessa on vaarana, että vaate on liian pieni tai suuri. Tuotteen laatukin saattaa olla toista, mitä odotit. Sauma voi ratketa jo sovittaessa, eikä tuote ehkä muutenkaan vastaa eurooppalaisia laatustandardeja. Kannattaa ottaa selvää tuotteen palautuskäytännöstä. Joskus tuotteen voi palauttaa, mutta palautuskustannukset voivat muodostua jopa tuotteen hankintahintaa suuremmiksi.

Kolmas huomioon otettava seikka on se, että vaatelähetys voi jäädä tulliin. Euroopan sisällä tavaraa saa tilailla tullitta ja veroitta, mutta EU:n ulkopuolelta tilatessa lähetys saattaa jäädä tullin haaviin. Yli 22 euron arvoisista ostoksista on maksettava ALV sekä usein myös tullimaksu, joten tuotteen hinta kasvaa tullissa 24–30 prosenttia. Onkin paras suosia eurooppalaisia nettikauppoja, jos meinaa tilata vaatteita ulkomailta. 

In Yleinen

Author:Seutuportti