Home Matkailu • Lomavinkit rannikkolomalle Suomessa

Lomavinkit rannikkolomalle Suomessa

 - 
Rannikolle pilkille

Talvella rannikolle voi lähteä pilkille

Jossain vaiheessa ainakin allekirjoittaneelle tulee pieni kyllästyminen Forssan lähiseutuun ja yleensäkkin sisämaassa olemiseen. Onneksi tähän on lääke, nimittäin Suomessa on paljon rannikkopaikkoja, jonne voi lähteä viettämään lomaa. Yleensä kesä on parasta aikaa siihen. Toki talvellakin voi lähteä pilkkireissulle rannikolle tai vaikkapa hiihtämään. Usein kuitenkin lähdetään rannikolle lomailemaan kesäisin, kun on lämmintä ja aurinkokin paistelee. Suomessa on meren rannoilla useita suosittuja kohteita. Näitä ovat esimerkiksi Porin Yyteri, Kalajoen hiekkasärkät ja Oulun Nallikari. Kaikissa näissä kohteissa hiekkaranta on se joka saa houkuteltua matkailijoita paikalle. Suomessa on paljon järviä ja niissäkin voi käydä rannikkolomailemassa. Suomen suuret järvet Saimaan ja Päijänne tarjoavat monia rannikkokohteita lomailuun. Siispä maamme on erittäin oivallinen paikka vesilajien harrastajille niin harppuunoilla heilujista purjehtijoille ja kaikille siitä ja välistä!

Porin Yyteri

Yyteri sijaitsee Meri-Porin alueella. Se on Suomen ja jopa Pohjoismaiden yksi pisimmistä hiekkarannoista. Rannalla on dyynialue ja nämä hiekkadyynit houkuttelevat paikalla paljon matkailijoita. Yyteristä löytyy kylpylähotelli ja monia muita majoitusvaihtoehtoja. Yyteriin rannoilla voi harrastaa monenlaista rantalentopalloiluista surffaukseen. Lähellä on myös golfkenttä ja ratsastusmahdollisuuksia.

Kalajoen hiekkasärkät

Kalajoen kaupungin keskustasta noin 10 kilometrin päässä on hiekkaranta, jota kutsutaan Kalajoen hiekkasärkiksi. Kohteessa käy paljon lomailijoita ympäri vuoden. Se ei ole siis pelkkä kesäinen rantalomapaikka. Paikassa käydään talvisin hiihtämässä sekä ympärivuoden sauvakävelyllä ja lenkkeilemässä. Kesällä alueella on auki huvipuisto Jukupark. Kohde sopii siis hyvin lapsiperheille. Majoitusvaihtoehtoja on paljon. Alueella on leirintäalue, jossa voi majoittua teltassa, asuntoautolla tai – vaunulla. Myös leirintämökkejä vuokrataan ja majoittua voi myös kylpylähotellissa.

Oulun Nallikari

Oulussa sijaitsee Nallikarin hiekkaranta, joka on viime vuosina kehittynyt huimaa vauhtia. Hiekkaranta on suosittu lomakohde kesäisin. Alueen leirintäalueelle on noussut viimeisen vuoden aikana uusia hienoja mökkejä ja Villoja. Leirintäalueen päärakennuksesta saa syötävää ja juotavaa moneen makuun. Rakennuksen vierestä voi vuokrata polkuautoja, Jopoja ja skoottereita ja vieressä on myös poniratsastukseen mahdollisuus. Tiloissa palvelee myös minimarket ja kahvila.

Nallikarin rannalla on hieno Majakka sekä Ravintola Nallikari, josta saa syötävää myös vaativampaankin makuun. Ravintolan yhteydessä on saunatilat ja korkeuksissa oleva Kylpypikari, jonka porealtaasta näkee koko Nallikarin hiekkarannan. Nallikarin alueella on myös Kylpylä Eden, Vauhtipuisto lapsille, useita jäätelökioskeja, kuntoilulaitteita, leikkipaikkoja sekä ihan rannalla hieno ja korkea kiipeilyteline. Rannalla on myös kolme rantalentopallokenttää ja rantajalkapallokenttä.

Nallikari ei lepää talvisinkaan. Siellä järjestetään ympäri vuoden suosittuja tapahtumia. Heinäkuussa on järjestetty jo useamman vuoden Summer Party – konserttitapahtuma, jossa esiintyy luikuisia suosittuja suomalaisia ja ulkomaalaisia esiintyjiä. Talvella Nallikariin avataan talvikylä, jossa on mukana huskyjä, poroja, rekiajelua ja paljon muuta mukavaa tekemistä.

Suomen suuret järvet Saimaa ja Päijänne

Purjevene järvellä

Purjeveneitä näkee myös Suomen järvillä

Suomessa ai tarvitse viettää välttämättä rannikkolomaa vain meren rannalla. Esimerkiksi Suomen suurimmat järvet Saimaa ja Päijänne tarjoavat monia hienoja rantakohteita lomailuun. Päijänne ulottuu Jyväskylästä Lahteen. Järven vesi on hyvin puhdasta. Päijänteen rannoilla järjestetään erilaisia tapahtumia mm. liittyen kalastukseen ja muihin harrastuksiin. Järvellä kulkee myös pieniä risteilyaluksia. Parhaiten järven pääsee kokemaan kun lähtee sitä kiertämään veneellä ja ankkuroi aluksen jollekin Päijänteen kauniista saarista. Niissä saa olla yksin rauhassa rannalla ja vaikkapa paistaa makkaraa nuotiossa ja uida kirkkaassa vedessä.

Saimaa on Suomen suurin järvi. Sen rannalla sijaitsee monta suurta kaupunkia, joissa on hyvät lomailumahdollisuudet. Lapsiperheille sijaitsee Visulahdessa ihan Saimaan rannalla monitoimikeskus, josta löytyy mm. leirintäalue, vesihuvipuisto, vahakabinetti, huvipuisto ja Karting Center. Alueella on myös muutakin nähtävää ja paljon tekemistä. Siellä voi kokeilla vaikkapa minigolfia, tennistä, frisbeegolfia, beachsocceria, lentopalloa, sulkapalloa, mölkkypeliä tai petankkia. Kun majoittuu tai leiriytyy Visulahden alueelle, niin kaikki nämä toiminnot ovat ilmaisia.

Author:Seutuportti