Home Yleinen • Forssasta Tampereelle viikonlopuksi

Forssasta Tampereelle viikonlopuksi

 - 

Tampere, Suomen toivo. Ainakin voisi olla. Vitsit sikseen, Tampere on oikein kiva kaupunki. Ja juurikin sopivan lähellä Forssaa, sinnehän menee vaikkapa viikonlopuksi! Ei välttämättä niin kaunis kuin Forssa, mutta kiva kuitenkin. Ja todellakin täynnä mahdollisuuksia viikonloppulomaa ajatellen.

Tampere

(c) Tampere Region

Särkkis

Ehdoton ykkönen, ainakin näin voisi ajatella, kun viime käynnistä on tainnut vierähtää lähes kymmenen vuotta. Yhden päivän saa oikein helposti kulumaan remuamalla pitkin Särkkistä, syömällä hattaraa ja pohtimalla mahtaako hattara olla naapurin niskassa seuraavan laitepyörityksen aikana.

Ehdoton suosikki ainakin omassa huvipuistot-listassa, joka tosin ei ole kovin pitkä, mutta on kuitenkin olemassa. Särkkiksessä on tekemistä ihan kaiken ikäisille vauvasta vaariin. Vauva voi nukkua, muut seuralaiset aina vaariin saakka voivat remuta edes takaisin ja vaari voikin sitten olla se joka vahtii kaikkien tavaroita..

Keskusta

Kaikki tuppukyläläiset, kuten myös allekirjoittanut, on aina iloissaan lähdössä pienelle shoppailukierrokselle kaupunkien keskustaan. Tampereen keskusta on selkeä ja julkisilla pääsee mistä tahansa ja varmaan vielä mihin aikaan tahansa kulkemaan. Pisteet siitä.

Ruoka

Tampereella on ainakin keskustan alueella useita ruokaravintoloita. Niin maan laajuisia ketjuja kuin ihan omaa luokkaansa olevia paikallisiakin yrittäjiä. Ei muuta kuin lukemaan netin ihmeellisestä maailmasta arvosteluja ja valitsemaan parhaat päältä!

Juoma

Pikkukuppiloita on jokaisessa kadun kulmauksessa. Ja yökerhoja myös ihan keskustassa. Siirry siis iltahämärän hiipiessä pois hotellihuoneesta kohti lähintä baaria ja valitse sen jälkeen omaan makuun mieluisan näköinen mesta. Siellä voikin jo sitten pikkuhiprakassa lyöttäytyä paikallisten seuraan ja kysellä vinkki vitoset Tampereen parhaista bilemestoista. Ei tarvitse enää miettiä miten seuraavaa päivää viettäisi. Tuskin ainakaan krapulassa Särkkiksessä. Ehkä on siis parempi satsata hyvään ruokaan krapulapäivänä..

Pyynikki ja näkötorni

Pyynikinharju on kuuleman mukaan maailman korkein soraharju ja se oikeasti on meillä täällä Suomessa ja vielä Tampereeella. Ehdottomasti siis Pyynikille ja Tampere vielä enemmän maailmankartalle. Soraharju ei Pyynikillä ole ainoa kuuluisa, eräidenkin kuulopuheiden mukaan näkötornin kahvilassa on aivan uskomattoman hyviä munkkeja..

Finlaysonin alue ja tallipiha

Tammerkoksken kupeessa oleva Finlaysonin entinen tehdasalue piilottelee palaa historiaa Suomen ensimmäisen teiollisuuskaupungin synnystä. Nykyisin kylläkin Finlaysonin alue taidetaan enemmän tuntea ruoka- ja juomapaikoistaan, mutta kannattaahan sinnekin poiketa.

Tallipiha sijaitsee Finlaysonin alueen kupeessa ja piilottelee myös historiaa sisällään. Alue on rakennettu oman aikansa tehdaspampun toimesta hevosille ja hevosenhoitajille. Nykyisin paikalta löytyy käsitöitä ja sisustuskrääsää ympärivuoden myyviä pikkuputiikkeja.

Miehille

Erityisesti miehille Tampereelta löytyy hieman uudenlaista huvitusta. DickJohnsonin uusi tamperelainen parturi tarjoaa nimittäin täysin omalaatuisen parturikokemuksen miehille! Kun naiset lähtevät shoppailemaan, voit käydä laitattamassa kuontalosi sellaiseen kuntoon, ettei se varmasti ole aiemmin ollut!

Mustanmakkaran maistelu torilla

Ehdoton homma joka jokaisen kuulemma pitää tehdä. Perusporilaisena voi allekirjoittanut kertoa, että mustanmakkaran ja perusporilaisen ensikohtaamiseen meni noin 26 vuotta. Maisto on kuitenkin vihdoin suoritettu ja Tampereelle suunnatessa voisin mieluusti poiketa torille hakemaan mustanmakkaran ja katsella ihmisten menoa tovin jos toisenkin. Kuten Tampereleaiseen tapaan kuuluu nauttia mustamakkara seisten kera kylmän maidon..

Jätski Tornissa

Suureen huutoon noussut Sokos Hotel Torni on Tampereella eräänlainen nähtävyys. Onhan se Suomen korkein hotelli. Kyllä, mieluusti voisin myös yöpyä kyseisessä hotellissa, mutta onhan siellä vähintään pakko käydä jätskillä. Siis överihintaisella jätskillä. Onkohan jopa ihan niin, että mitä korkeammalle maanpinnasta nousee, sitä kalliimmaksi muuttuu jäätelön hinta? Kettuilu sikseen ja takaisin 25. kerrokseen. Siisti näköala yli Tampereen, kannattaa poiketa, edes överihintaiselle jätskille!

Teatterit

Jos ei vielä edellisillä vinkeillä saa aikaansa kulumaan Tampereella, kannattaa ottaa selvää teattereista. Ainakin kesäaikaan Tampereeen seudulla on varmasti tarjolla teatteriesitystä jos toistakin erilaisissa kesäteattereissa. Ja jos taas talviaika yllättää suomalaiset, niin Tampereen Teatteri Tammerkosken kupeessa palvelee myös talviaikaan oikein oivallisilla esityksillään!

In Yleinen

Author:Seutuportti