Home Yrittäminen • Etkö meinaa löytää kesätöitä? Oletko jo miettinyt näitä vaihtoehtoja?

Etkö meinaa löytää kesätöitä? Oletko jo miettinyt näitä vaihtoehtoja?

 - 

Kesätöiden etsiminen on aina koululaiselle ja opiskelijalle yhden sortin puuhaa. Työpaikkojen uteleminen pitää aloittaa jo riittävän ajoissa ja olla jonkinlainen varasuunnitelma, jos jotain yllättävää sattuukin.

Kunta

Kunnat palkkaavat mielellään kesätöihin opiskelijoita ja pieniin pesteihin myös koululaisia. Kannattaa siis tutkiskella oman kunnan tarjoamia vaihtoehtoja ja rohkeasti tarttua tilaisuuteen, jos sellainen nenän eteen avataan.

Opiskelijoille on kunnan puolesta tarjolla usein hyviä kesätyöpaikkoja tarjolla omalta alalta. Riittävän ajoissa liikkeellä oleminen ja rohkeat yhteydenotot takaavat kyllä kesätöitä reippaalle tekijälle.

Suuret yritykset

Suureissa yrityksissä on paljon työntekijöitä, joka tarkoittaa sitä että paljon kesälomia on tiedossa. Tarvitaanhan kesälomien ajaksi myös tekijöitä, joten yhteys siis rohkeasti kohti suuria yrityksiä, jotka tarvitsevat hyviä ja reippaita tekijöitä kesälomien ajaksi.

Harjoittelut

Jokainen joutuu ammatillisessa tutkinnossaan suorittamaan harjoittelujaksoja erilaisissa työpaikoissa. Vaikka harjoittelujakso olisikin ohi jo syksyn aikana, kannattaa alkaa petailemaan itselleen kesätyöpaikkaa jo silloin, jos työpaikkaa on viihtyisä omasta mielestä. Työnantajat eivät tietenkään vielä syksyllä voi paikkaa luvata, mutta ovat ainakin tietoisia siitä, että kiinnostusta työtä kohtaan riittää. Ja mikä parasta, keikkahommiin saattaa myös päästä harjoittelupaikkaan ja sitä kautta on mahdollisuus näyttää omaa osaamista ja pedata itselleen kesäksi työpaikkaa. Anna siis kaikkesi harjoittelujaksoilla, niin kesätyöpaikkakin saattaa olla taattu.

Yrittäminen

Yrittäminen on toki hankalaa ja riskialtista puuhaa. Köyhänä opiskelijana ei ole varaa edes sijoittaa pääomaa yritykseen. Onko siis yrittäjyys aivan mahdoton ajatus opiskelijalle? No ei ole, koska yrittäjyys saattaa myös olla helppoa.

Kesäduunia ajatellen kannattaa pohtia kevytyrittäjäksi ryhtymistä. Leikkaat mahdollisesti nurmikkoa naapurin mummon luona, viet koiria lenkille tai hoidat lapsia. Ihan mitä vaan, niin kevytyrittäjänä homma toimii helposti. Kannattaa ottaa selvää kevytyrittäjyydestä esimerkiksi netin kautta. Kevytyrittäjänä aukeaa melko monta uuttaa ovea elämässä. Jos kesätyöpaikkojen ovia ei muutoin aukea, kannattaa alkaa avaamaan ovia ihan itse. Kätevintä on tietysti käyttää kotimaista laskutuspalvelua kevytyrittäjänä.

Toinen paikkakunta

Jos oma pieni paikkakuntasi ei pysty tarjoamaan kesätöitä juuri sinulle ja yrityksetkin ovat puolikuolleita paikkakunnallasi, mikset pohtisi vaihtoehtoa muusta paikkakunnasta! Matkailu, se avartaa. Toiselle paikkakunnalle muuttaminen ja siellä pärjääminen on aina oma hommansa, mutta ehkä se kannattaa. Opinnoista ehkä viedään viimeisiä kursseja ja saat kivan työpaikan kesäksi muulta paikkakunnalta, jos yllättäen tuletkin viihtymään. Kesätyöt voivat valmistumisen jälkeen poikia ihan jopa vakkariduunipaikan kyseiseltä uudelta paikkakunnalta. Ei voi voittaa, jos ei uskalla koittaa.

Ulkomaille

Moni meistä haaveilee työskenetelystä ulkomailla. Jos siis kesätöitä ei meinaa alkaa poikimaan, niin olisiko vaihtoehtona hypätä lentokoneeseen ja kokeilla siipiään ulkomailla? Au paireja haetaan jatkuvasti perheisiin, suomalaista koulutusta arvostetaan ympäri maailman ja kielitaitoinen pärjääkin sitten lähes missä tahansa. Jos kotimaassa ei ole mitään mikä pidättelisi, niin ehdottomasti suunta kohti tuntematonta. Rohkea rokan syö ja on hyvä pitää mielessä, että kotiin pääsee aina jos homma ei toimikaan.

Author:Seutuportti